Haigete salvimise sakrament

lourde maarja päevPühapäeval, 11. veebruar on Lourdes’i Maarjapäev ja ülemaailmne haigete päev, mida asutas paavst Johannes Paulus II 1992 a. Sel päeval palvetame eriliselt kõikide haigete eest.

Seoses selle päevaga on võimalus haigete salvimise sakramenti vastu võtta. Tallinna Peeter-Pauli koguduses toimub see laupäeval 10. veebruaril pärast hommikust Missat (algusega kl 8). Seejärel on adoratsioon Pühima Sakramendi ees ja roosipärg intentsiooniga just haigete eest.  

 

Haigete salvimise sakrament annab erilise armu, mis liidab haige tihedamini Kristuse kannatusega – tema enda ja Kiriku hüvanguks. See toob talle lohutust, südamerahu, julgust ja ka pattude andeksandmise, kui ta ise ei suuda enam pihtida. Kui see on Jumala tahtmine, võib see sakrament tuua kehalise tervenemise. Igal juhul valmistab salvimine ette haige teekonda Isa koju.

Haigete salvimise sakramenti võib vastu võtta:

  • iga usklik kohe, kui teda haiguse või vanadusnõtruse tõttu ähvardab surmaoht.
  • iga raskelt haige,
  • haige, kes ootab operatsiooni,
  • eakas inimene, isegi kui tema elu ei ole hetkel otseses surmaohus.

Usklik võib seda vastu võtta mitu korda uuesti, kui haigus süveneb või kui lisandub veel mõni raske haigus. Kui võimalik, peab haige enne selle sakramendi pühitsemist isiklikult pihtima.

Kui keegi soovib haigete salvimist vastu võtta, aga ei saa kirikusse tulla, on võimalus kutsuda preestrit koju. Palume preestriga kokku leppida kodukülastus individuaalselt.

Copyright © 2020 Katoliku Kirik Eestis. All Rights Reserved.

Search